8,3 մագնիտուդ ուժգնությամբ երկրաշարժ Օխոտսկի ծովում ՝ Ռուսաստանի Հեռավոր Արևելքում

8,3 մագնիտուդ ուժգնությամբ երկրաշարժը տեղի է ունեցել Ռուսաստանի Հեռավոր Արևելքում ՝ ցնցումներով, որոնք զգացվել են նույնիսկ Մոսկվայից հեռու, որը գտնվում էր էպիկենտրոնից մոտ 7000 կիլոմետր (4400 մղոն) արևմուտք: Երկրաշարժը տեղի է ունեցել ԵրևանումՕխոտսկի ծով, Խաղաղ օվկիանոսի արևմտյան հատվածը: Հեռավոր Արևելքում գտնվող արտակարգ իրավիճակների գործակալությունները ցախնամիի նախազգուշացում են տվել Սախալինի և Կուրիլյան կղզիների համար, սակայն կարճ ժամանակ անց այն վերացրել են: USGS- ի երկրաշարժի մանրամասները ՝ ստորև.


Միջոցառման ժամանակը
2013-05-24 05:44:49 UTC
2013-05-24 15:44:49 UTC+10: 00 էպիկենտրոնում
2013-05-24 00:44:49 UTC-05: 00 համակարգի ժամանակ
Գտնվելու վայրը

54.874 ° N 153.280 ° Ե


Խորություն = 608.9 կմ (378.4 մղոն)

Մոտակա քաղաքներ
362 կմ (225 մղոն) Արևմուտք Էսսո, Ռուսաստան
383 կմ (238 մղոն) WLW Ելիզովո, Ռուսաստան
400 կմ (249 մղոն) հյուսիս -արևմուտք Վիլյուչինսկից, Ռուսաստան
406 կմ (252 մղոն) WPW Պետրոպավլովսկ-Կամչատսկի, Ռուսաստան
2374 կմ (1475 մղոն) հյուսիսային Տոկիո, Japanապոնիա

Այս տարածքը գտնվում է ՍԿրակի օղակ- սեյսմիկ ամենաակտիվներից մեկն է աշխարհում:

Ըստ Huffington Post- ի.


Ռուսական լրատվական գործակալությունները հայտնում են, որ Օխոտյան ծովի Կամչատկա թերակղզում գտնվող Պետրոպավլովսկ-Կամչատսկի քաղաքի բնակիչները ցնցումները զգացել են մոտ հինգ րոպե: Բնակիչները դուրս վազեցին շենքերից: Դպրոցի երեխաները տարհանվել են:

Եզրակացություն. 8.3 մագնիտուդ ուժգնությամբ երկրաշարժ Ռուսաստանի Հեռավոր Արևելքում `ստորգետնյա ցնցումներով: Tsունամիի նախազգուշացման հարցերն այնուհետ չեղարկվեցին:

Ի՞նչ է կրակի օղակը: